Live & Learn - LanserLeven

Live & Learn

LanserLogica

okt 07

Eind augustus heb ik een 4-daagse training gevolgd in Scheveningen. Hotel vlakbij zee, elke dag lekker uitwaaien en compleet ondergedompeld in het lesmateriaal, ben ik in deze vier dagen gereset. De training gaf mij nieuwe behandelmethodes op lichamelijk gebied en ging daarnaast vooral dieper in op de vragen: Wat kun je allemaal kiezen? Wat houdt je tegen het beste uit jezelf te halen? Welke blokkades zijn er nog?

Het leven ‘gebeurt’ ons vaak, zoals een bekend liedje ons al voorzong. “Life is what happens to you, while you’re busy making other plans.” Heel veel keuzes die je elke dag weer kunt maken, hebben de kans gemaakt te worden als je beseft dat het mogelijk is ze te maken. Ben ik je al kwijt? Haha.

Simpel gezegd, we zijn door het leven heen zo geprogrammeerd en geconditioneerd, dat we vaak niet eens meer zien of doorhebben dat dingen zich herhalen op een negatieve of niet lucratieve manier. We bedenken gewoonweg niet, dat we op bijna alles zelf van invloed zijn en dus accepteren we dát wat ons gebeurt.

We leggen ons erbij neer en we kijken niet naar wat eraan vooraf ging of wat een onderliggende oorzaak zou kunnen zijn van ons gedrag en herhalende patronen.

Als je mij al een tijdje volgt, weet je dat ik juist op zoek ga naar de onderliggende oorzaken. Ook bij mezelf. Ik geloof dat elk mens elke dag weer kan leren en kan veranderen wat hem of haar niet meer dient. Dit betekent wel, dat je daarvoor ‘je zelf’ in moet duiken. En soms met de billen bloot moet om in te zien waar je de fout in gaat of wat je nog niet lekker onder de knie hebt. Onverwerkte emoties, oude pijnen, vastgeroeste ideeën over hoe iets zou moeten zijn, we hebben het allemaal.

Door met regelmaat trainingen, coachsessies of andere therapieën toe te passen, hou je jezelf bij de les. Confronterend? Soms wel ja. Maar ook een avontuur! Onderzoeken, invoelen, toegeven, kwartjes die vallen, verantwoording nemen, anders kiezen… Het is onderdeel van actieve persoonlijke ontwikkeling. Ontwikkelen kunnen we ons hele leven. Het liefst samen en met hulp van anderen, want zelf is je blik beperkt.

Volgende week is de terugkom dag van de groep, waarbij we elkaar online ontmoeten om te kijken of we ook daadwerkelijk met onze issues aan de slag zijn gegaan. Ik zie er naar uit. Want het is leuk om dit met elkaar te delen en mee te maken. Samen groeien en oordeel-loos elkaar steunen, ook waar dingen niet lukken.

#liveandlearn #persoonlijkeontwikkeling #training

Follow

Over mij

Hoi, ik ben Martine van praktijk LanserLeven en via mijn blogs, quotes en andere artikelen, inspireer ik graag tot het nadenken over jezelf, je geestelijke en lichamelijke gesteldheid en hoe jij in het leven staat in combinatie met de wereld om je heen. Leuk als je me volgt en wellicht zien we elkaar! Lieve groet!