Bachbloesems - LanserLeven

Bachbloesems

Bachbloesemremedies op maat gemaakt voor mens en dier
Ter ondersteuning bij mijn behandelingen, maar ook los  verkrijgbaar, werk ik met de Bachbloesemtherapie. Deze puur natuurlijke druppels worden gemaakt van bloesems van in het wild groeiende planten, bomen en struiken. Ze zijn bij elke andere therapie of medicijnen te gebruiken. Dit is zelfs aan te raden.

Bachdruppels geven jouw innerlijke proces een steuntje in de rug. Het werkt verhelderend; je weet beter wat wel en niet bij je past of goed voor je is. Het heeft een positieve invloed op je gemoedstoestand. Ik stem de flesjes af op wat  jouw systeem op dat moment nodig heeft.

Ook voor dieren kunnen Bachdruppels uitkomst geven. Als een dier rusteloos is, angstig of agressief bijvoorbeeld.

Vraag vrijblijvend informatie aan!

De oorsprong van de Bach bloesemtherapie
Dr. Edward Bach, arts en homeopaat (1886-1936), is de grondlegger van de bloesemtherapie. Bach vond dat de reguliere medische wetenschap ontoereikend was voor het effectief behandelen van ziektes. Hij merkte op dat niet iedereen met dezelfde kwaal ook op dezelfde manier reageerde op een behandeling. Wat bij de één werkte, werkte bij ander helemaal niet. Volgens Bach speelt namelijk de persoonlijkheid van de zieke mens een belangrijke rol bij het genezingsproces. Nadat hij zich uitgebreid met homeopathie had beziggehouden, was Bach er van overtuigd dat de natuur het antwoord had op alle ziektes.

In vijf jaar tijd stelde Bach een lijst samen met 38 negatieve psychische gesteldheden die hij als de oorzaak van vele ziekten zag. Als remedie voor de negatieve gevoelens ging Bach op zoek naar bloemen. Zo kwam hij tot een lijst van 37 bloesems en één zuiver bronwater, waar hij tincturen van ontwikkelde die de negatieve spiraal een positieve wending geven. Bach’s bloesemtherapie behandelt mensen als geheel en richt zich niet alleen op het bestrijden van de ziekte, maar ook op de achterliggende oorzaak. De ziekte wordt gezien als een uiting van een verstoring van het evenwicht tussen lichaam en geest. Door het gebruik van de juiste bloesemtinctuur kan dat verstoorde evenwicht hersteld worden, waardoor de ziekte zijn grip verliest en het lichaam op zijn eigen natuurlijke wijze genezing tot stand kan brengen.

Lees onderaan de pagina de ervaringen van mensen over de Bachbloesemremedies!

Citaat Dr. Edward Bach:
‘Ziekte is geheel het gevolg van een conflict tussen ons spirituele en sterfelijke zelf.
Gezondheid en geluk berusten op een staat van harmonie met onze eigen aard
en het doen van het werk waarvoor we in de wieg zijn gelegd.’

Liefdevol en intuïtief

Graag wil ik vertellen over onze ervaringen met Bach bloesem remedies bij één van onze honden.

Wij adopteerden een hond vanuit Spanje. We waren vooraf geïnformeerd dat hij angstig was, maar toen hij eenmaal in Nederland was, bleek dat hij ernstig getraumatiseerd was. We konden hem niet eens vastpakken, laat staan aanlijnen om uit te laten. Hij liep altijd schichtig door ons huis en vond geen moment rust omdat hij altijd op zijn hoede was. Het was heel zielig om te zien.

In eerste instantie dachten we dat we onze Scruffy met heel veel geduld en liefde van zijn angsten en trauma’s zouden kunnen afhelpen, maar zijn angsten waren zó diep geïnternaliseerd, dat er méér nodig was.

Op een gegeven moment vertelde ik Martine over onze worsteling om onze Scruffy over zijn angsten en trauma’s heen te helpen. ‘Heb je al eens gedacht aan het inzetten van Bach bloesem remedies?’, gaf Martine aan. ‘Dat kan heel effectief zijn bij dieren’. In eerste instantie vond ik het een beetje een ‘zweverig’ idee, maar wij wilden alles proberen wat maar zou kunnen bijdragen aan de kwaliteit van leven van onze Scruff.

Op mijn verzoek kwam Martine kennismaken met hem. Op dat moment zag ik gelijk dat Martine op een liefdevolle en intuïtieve manier contact maakte met Scruff. Hij reageerde op haar rustiger en minder bang, dan op andere mensen.

Een aantal dagen later gaf Martine me een flesje met een pipetje in een mooi zakje, met daarbij een uitgebreide beschrijving van de Bachdruppels die ze passend vond bij de behandeling van Scruff. Zelf was ik nog steeds sceptisch, ondanks het feit dat ik ondertussen op internet had gelezen dat met Bach bloesemtherapie vaak goede resultaten worden behaald bij de behandeling van diverse problemen bij honden.

Consciëntieus gaven we Scruff vanaf dat moment de druppeltjes door zijn voer. En tot onze verbazing werd Scruff rustiger en veel minder ‘schichtig’. We bleven de therapie daarom trouw volgen. Ik hield Martine op de hoogte van de vorderingen en soms had ik het gevoel dat we toe waren aan een volgende stap. Dan kwam Martine soms even bij Scruff kijken, of ze wist na mijn verhaal wat er op dat moment nodig was voor Scruff.

Het gekke was dat ik ook gelijk kon merken wanneer iemand anders uit ons gezin Scruff een aantal keren gevoerd had en de druppeltjes vergeten was, of wanneer de druppeltjes op waren. Dan zag ik gelijk een terugval. Ondanks het feit dat ik vooraf erg sceptisch was, ben ik toch gaan ‘geloven’ in de werkzaamheid van Bach bloesemtherapie, alhoewel ik het verstandelijk gezien niet kan verklaren.

Scruff ging zienderogen vooruit en lag op het laatst heerlijk bij mij in de bank te knuffelen.

In het vervolg zal ik wanneer één van onze honden een probleem heeft – en zeker wanneer het een gedragsprobleem betreft - Martine raadplegen. Liefdevol en intuïtief weet zij dan de remedie samen te stellen; dat weet ik zeker.

Er zijn dingen tussen hemel en aarde die niet zijn te verklaren en de werkzaamheid van Bach bloesemtherapie is er daar voor mij één van. Maar sinds ik met eigen ogen gezien heb dat het helpt, weet ik dat sommige dingen een mysterie mogen blijven.

profile-pic
Ina, 51 jaar Asperen

Prachtige gevolgen

Martine heeft me bij een diep rouwproces ondersteund. Ik voelde me bij haar veilig en volledig gezien, gehoord en gevoeld. Er was ruimte en aandacht om gedachtes en emoties te verkennen. Met de NEI-methode hebben we onderzocht wat gezien en geïntegreerd moest worden. Ik kreeg ook een flesje met een combinatie aan bachbloesemremedies ter ondersteuning mee. Het zat in een prachtig zakje met mooie gekleurde bloemetjes en voelde daardoor als een cadeau. De uitleg van de werking kreeg ik mee zodat ik het thuis rustig kon nalezen. Als gevolg van de sessie met Martine stond ik weer in contact met mijn waarheid en liefde. Ik heb daardoor een krachtige beslissing vanuit mijn hart kunnen nemen. En die beslissing had prachtige gevolgen.

profile-pic
Eliane, 39 jaar Rotterdam

Blij met ontwikkelingen

Hoewel ik de NEI behandelingen, als ik het rationeel bekijk, best 'gek' vind om te ondergaan, lijkt het toch wat met me gedaan te hebben! Op mijn werk in gesprekken met mensen en tijdens telefoongesprekken, lukt het me om rustiger te blijven: minder klamme handjes, minder gespannen spieren en mijn hartslag en ademhaling blijven rustiger. Ik moet zeggen dat het niet iedere keer goed gaat, maar het is een ontwikkelingsproces en heeft tijd nodig. Het lukt me ook om meer 'mijn ruimte' te nemen, zonder dat dat iets aan mij of mijn persoonlijkheid verandert. Met andere woorden: het voelt gewoon goed op een manier die mij past. En de Bachbloesem of die iets doet? Het wonderlijke is dat ik plotseling tot inzichten kom van wat wel en niet goed voor mij is. Ik krijg helder wat ik echt het allerleukst vind om te doen en waar ik mijn focus op wil leggen. En dat geeft rust. Al met al ben ik dus erg blij met de ontwikkelingen en ben ik je heel dankbaar!

profile-pic
Esther, 37 jaar Gorinchem

Bijzonder aan te raden!

De Bachbloesem druppels zijn iets bijzonders, ik kan niet anders zeggen. Het flesje werd een soort reis/levensgezel voor me. Het begin was aarzelend, ik nam het flesje mee, maar nam nog geen druppeltjes de eerste dagen. Het gebruik werd snel intensiever, ik merkte vooral emotionele effecten. Eerst in uitingen, maar vervolgens in reflectie. Reflecteren op mijn handelen; waarom? De aanleiding en (on)beoogde effecten. Toen het flesje eenmaal leeg was, heb ik het nog een tijdje met me meegedragen. De manier waarop de Bachbloesem kwam, was ook heel fijn: de verpakking en het begeleidend schrijven. Goede analyse. Goed doordacht en ingevoeld. Aan te raden! Dank!

profile-pic
Heidi, 40 jaar Arkel