"Late information is harder to believe!" - LanserLeven

“Late information is harder to believe!”

LanserLogica

okt 11

Een leuke zin en grappige woordkeus! ‘Late information is harder to believe’. Dat zei een ex-collega van mij in Zuid-Afrika. We hadden het met een groepje mensen over de dingen des levens, cultuur verschillen, educatie, achterstand in ontwikkeling etc. Het gevoel wat mijn collega met de zin bedoelde, kwam meteen bij me binnen en ik dacht ‘dat klopt’! Late informatie is moeilijker te geloven.

Ons hele leven worden we van alles aangeleerd en afgeleerd. Iets hoort ‘nu eenmaal’ zo of moet op deze manier, of dít doe je niet en dát nu juist wel. Dit is gezond, dat is slecht. Je ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, melk is de witte motor en een volkoren boterham met kaas is een super gezonde lunch! Hmmmm….of toch niet?

Wat jaren voor ons werkte, werkt niet voor altijd. We groeien als mensheid en tijden veranderen. Dus tijd voor wat ‘late information’ wellicht?

Het valt me op dat veel mensen (wereldwijd blijkbaar) zich zo ontzettend vast houden aan wat ‘eens’ gezegd werd of wat ‘eens’ de norm was. De norm is niet per definitie de juiste voor het individu, liever gezegd, bijna nooit… Heel veel andere factoren spelen een rol, waar woon je, wat doe je, wie ben je, hoe reageert jouw lijf, jouw geest, wanneer ervaar je stress, wat kreeg je van thuis mee?

‘Late’ of beter gezegd NIEUWE informatie is moeilijker te geloven. Zeker in onze wereld van fake news en een overdaad aan informatie, wie heeft er nu eigenlijk gelijk? Zoveel onderzoeken en industrieën met eigen belang en machtsvertoon. Het is dus zaak om goed bij jezelf na te gaan wat goed voelt, maar ook waar de weerstand juist zit. Het is ons ‘oude systeem’ dat ons wil behoeden voor veranderingen. Ons brein vindt het wel prima om op dezelfde manier door te gaan, ondanks dat het niet de beste manier is. Veranderingen zijn lastig voor de mens. Zeker wanneer nieuwe ontdekkingen -of soms de vergeten kennis en technieken van duizenden jaren oud- veel simpeler en goedkoper zijn dan de huidige manier. Dan zal het wel niet kloppen!?

Wat helpt is steeds open blijven voor nieuwe informatie met een ruime blik. Er is geen één waarheid voor ons allemaal. Onderzoek wat jouw rol is. Of het nu is voor je eigen geestelijke en lichamelijke gezondheid, voor het klimaat of voor het onder ogen zien van dierenleed. Mijn tip is bij alle informatie, oud of nieuw, check bij jezelf hoe het voor JOU voelt! Klopt het nog steeds? Resoneert het met JOU? En als je dat niet goed weet, probeer dingen een tijdje uit en kijk dan of het voor je werkt of niet. Een andere tip is: voelt het licht of voelt het zwaar? Oftewel lucht het op of word je er niet blij van?

Klakkeloos de norm aannemen is sowieso geen goed idee.
Doe mij die nieuwe informatie maar!

Follow

Over mij

Hoi, ik ben Martine van praktijk LanserLeven en via mijn blogs, quotes en andere artikelen, inspireer ik graag tot het nadenken over jezelf, je geestelijke en lichamelijke gesteldheid en hoe jij in het leven staat in combinatie met de wereld om je heen. Leuk als je me volgt en wellicht zien we elkaar! Lieve groet!