Ga op reis en neem mee - LanserLeven

Ga op reis en neem mee

LanserLogica

mrt 31

Ga op reis en neem mee…
Als mensen ergens last van hebben, wat het ook is, dan wordt al gauw geroepen dat je het los moet laten! Hoe doe je dat dan? En is dat verstandig? En is het eigenlijk wel mogelijk? Het wordt vaak zo gemakkelijk gebracht en als je niet weet hoe het moet dan heb je ‘blijkbaar’ nog een hoop te leren…Nou, en bedankt!

Uitspraken zoals ‘oh…dat is een kind met een rugzakje’….iiiieee…ik krijg er altijd een beetje de kriebels van. Dan zie ik een klein, vrolijk meisje van een jaar of zes letterlijk met haar roze K3 rugzakje lopen, niets vermoedend van de uitspraken en oordelen van de volwassen wereld om haar heen.

Het zet me aan het denken. We hebben allemaal, stuk voor stuk, ervaringen die we meemaken en die ons vormen tot wie we zijn. Mooie, minder mooie en ook vreselijke herinneringen nestelen zich heerlijk in ons DNA, ons onderbewuste, onze organen, in elke cel. Vooral negatieve dingen gaan er ‘eens lekker bij zitten’ lijkt het. Ze worden goed weggestopt, omdat het te erg of te zwaar is om ze constant aan de oppervlakte te houden. Je draagt het dus met je mee, of je wilt of niet.

De een heeft een zwaardere ballast dan de ander, maar iedereen heeft wat in zijn ‘rugzakje’. Bleh…gets, mogen we daar een mooie koffer van maken ofzo, een kleurrijke, maar inmiddels wat gehavende backpack? Klinkt fijner.

Je maakt toch op aarde juist de reis van je leven? Leuk of niet leuk, avontuurlijk is het zeker en onbekend wat je op je reis zult tegen komen. Moeilijke dingen moet je dan allemaal maar loslaten? Waarom? Het is onderdeel van je route geweest en wellicht sla je nu een ander pad in juist door die ervaring.

Kunnen we het ook als iets kostbaars beschouwen? Kostbaar in de zin van: het heeft je vast veel gekost, maar het heeft je ook iets gegeven?

De truc is volgens mij om oude, onverwerkte emoties aandacht en liefde te geven. Laat ze bestaan, stop ze niet weg. Zie dat ze er zijn, waarom ze er zijn en zie dat ze geen doel meer hebben. Het is geweest. Met Nei therapie kun je deze dingen bekijken, aandacht geven en opdoeken! Onderzoekt alle dingen en behoud het goede.

Als ik zelf terug kijk op mijn levensreis, dan ben ik blij met alle ervaringen (goed en kwaad) die me hebben gebracht waar ik nu ben. Wat een levenslessen heb ik daaruit kunnen leren! Nu kan ik met een open blik terugkijken op de moeilijke periodes en die als een herinnering bij me dragen, zonder dat het me nog belast.

Ik ben nog lang niet klaar met reizen. Jij? Ik zeg: Ga op reis en neem mee…..

Follow

Over mij

Hoi, ik ben Martine van praktijk LanserLeven en via mijn blogs, quotes en andere artikelen, inspireer ik graag tot het nadenken over jezelf, je geestelijke en lichamelijke gesteldheid en hoe jij in het leven staat in combinatie met de wereld om je heen. Leuk als je me volgt en wellicht zien we elkaar! Lieve groet!