De hoogste tijd - LanserLeven

De hoogste tijd

LanserLogica

mrt 20

Het wordt hoog tijd!
Wij leven in een tijdperk van tijd. Alles moet op tijd, alles gaat op tijd. Je moet er vroeg bij zijn en je mag niet te laat komen. De tijd kruipt, loopt, vliegt, staat stil. Er is niet genoeg tijd, je verdoet je tijd of iets is alweer uit de tijd…

Wat een gejaagdheid gaat er van uit. Wat een ‘moeten’. Besteden we onze tijd wel goed? 24 uur in een dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar. Je zou zeggen dat er toch tijd zat is! Tijd is een raar begrip.

Tijdsverschil
Wereldwijd gaat elke cultuur anders met tijd om. Neem Afrika. Ik heb daar een jaar gewoond en leefde met de lokale bevolking in een arm gebied. De eerste tijd werd ik gek van de traagheid van het bestaan daar. Zij beleven tijd compleet anders. Alsof het er niet is bijna. Opstaan als de zon op komt en slapen als zij onder gaat. Daartussen de dagelijkse bezigheden en zorgen dat je te eten hebt.

Zo leeft een mens die niets heeft en dus ook weinig hoeft. Anders bezig met de dag. Naar de markt slenteren om een kip te kopen en rustig 3 uur wegblijven. Om met niet meer dan die ene kip thuis te komen. De rest van de tijd is besteed aan praatjes maken en kopjes thee drinken in de schaduw van een boom.

Onrustige tijden
Hier in het westen hebben wij veel en moeten liefst nog meer. Alleen maar bezig met de toekomst en als wij tussen de bedrijven door naar de supermarkt gaan, komen we binnen drie kwartier met een karlading vol thuis, terwijl we maar 3 dingen nodig hadden. Spreken wij dan mensen? Jazeker! Twee tegelijk :). Met je mobiel aan je oor reken je af bij de kassajuffrouw. Wie is hier eigenlijk goed bezig?

Veel mensen voelen zich onrustig. Het drukke bestaan, werk, kinderen, vrienden, social media, sport, hobby, radio, tv, mobiel, constante prikkelingen. Je hebt amper tijd om adem te halen. Tja, vind je het gek?

Tijd vrij maken
De hoogste tijd dus om daar iets aan te doen. Waar komt jouw onrust vandaan? En hoe optimaliseren we jouw tijdsbeleving? Door tijdsbewustwording op maat! Wat mag je niet van jezelf? Wat moet je persé en van wie? Is een boek lezen tijdverspilling of een tijdverdrijf? Beleving van tijd is heel persoonlijk. Bij LanserLeven kijken we samen naar wat bij jou past, want iedereen is ‘eigentijds’.

Dus maak tijd voor een afspraak en de tijd zal het leren!

Follow

Over mij

Hoi, ik ben Martine van praktijk LanserLeven en via mijn blogs, quotes en andere artikelen, inspireer ik graag tot het nadenken over jezelf, je geestelijke en lichamelijke gesteldheid en hoe jij in het leven staat in combinatie met de wereld om je heen. Leuk als je me volgt en wellicht zien we elkaar! Lieve groet!