Knarsentanden en kaaklemmen - LanserLeven

Knarsentanden en kaaklemmen

LanserLogica

feb 10

Knarsetanden en kaakklemmen
Weet je van jezelf of je tijdens je slaap je kaken op elkaar vast klemt of dat je met je kiezen schuurt, het zogenaamde ‘knarsetanden’? Wat een bijzondere uiting van je lichaam en wat zal het te betekenen hebben?

Als we letterlijk kijken naar (spreek)woorden en taal kunnen we daar vaak veel uit leren en opmaken. Waar verbijt je je op? Wat is er zo beklemmend? Waar schuurt het eigenlijk? Wie zei er vroeger altijd tegen je ‘ff doorbijten hoor’ of ‘kom op, even tanden op elkaar’…

Wat zit hier achter?
Alles wat we mee maken onthoudt ons lichaam onderbewust. Ons lichaam kan maar op 1 manier praten en dat is door signalen af te geven. Spierspanning, trillen, pijn, koorts, huiduitslag. Ook het knarsen en klemmen is een vorm van communicatie.

Vaak heeft het een emotionele oorzaak. Het kan een gevolg zijn van spanningen waarmee je overdag geconfronteerd wordt. Of het is een onverwerkte emotie van vroeger die uiteindelijk na lang pruttelen en sudderen een uitweg heeft gevonden om zich te laten horen. ‘Hallo, hier ben ik! Er schuurt, knarst en wringt nog steeds iets… Joehoe!’.

Juist ’s nachts als je lichaam tot rust zou moeten komen, komt deze onverwerkte spanning tot uiting. Dat kan nare gevolgen hebben. Door een hele nacht klemmen of knarsen verkrampen je kaakspieren, nek en schouders, wat weer tot rug- nek-, oor- en hoofdpijn kan leiden. Voor je gebit is het natuurlijk ook niet opperbest!

Wat te doen?
Via een NEI sessie kunnen we erachter komen welke oorzaak er bij jou aan vooraf ging, waardoor je nu last hebt van dat knarsen en klemmen en kunnen we deze belemmering in de kern aanpakken!

Voor je het weet slaap je weer als een roos met ontspannen kaken en een smile van oor tot oor! 🙂

Tip: Lees ook: www.mirmethode.nl/klemmende-kaken

Follow

Over mij

Hoi, ik ben Martine van praktijk LanserLeven en via mijn blogs, quotes en andere artikelen, inspireer ik graag tot het nadenken over jezelf, je geestelijke en lichamelijke gesteldheid en hoe jij in het leven staat in combinatie met de wereld om je heen. Leuk als je me volgt en wellicht zien we elkaar! Lieve groet!