Klaar voor de start.... af! - LanserLeven

Klaar voor de start…. af!

LanserLogica

jan 10

Klaar voor de start…. af!
Praktijk LanserLeven verklaar ik bij deze officieel geopend! 🙂

Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Ja, zo kan die wel weer! Niet gelijk naast je schoenen lopen. Wie, jij?? Pfff, haal dat maar uit je hoofd! Je bent als dubbeltje geboren, dus zal je nooit een kwartje zijn… Sounds familiar?

Straal- of faalangst?
Als je er over nadenkt, zijn wij allemaal op een bepaalde manier klein gehouden door dit soort opmerkingen. Familie, leraren, omgeving…grote kans dat als je iets uitblonk, uit de ban sprong of grootse ideeën had, je dat meteen te horen kreeg. ‘Lukt je toch niet’, ‘ik ken mijn pappenheimers’, ‘tsss, laat me niet lachen??!’

Zo heeft iedereen straal- of faalangst opgelopen.

En daar sijpelde je droom, je passie langzaam weg tussen de bouwstenen van de samenleving en ging je maar een vak leren. Of hield je het wel een tijdje vol en verloor je de moed toen je bij elke tegenslag ‘zie je nou wel’ naar je hoofd geslingerd kreeg.

Het is jammer dat wij Nederlanders, ook gewaardeerd om onze down-to-earth mentaliteit, iets zijn doorgeslagen. Klaar voor de start…en je was al af! Niet echt stimulerend…

De resetbutton
Maar er is hoop! 🙂 Gelukkig leren we onze kinderen weer dat ze kunnen kiezen, dat ze passies mogen ontwikkelen en hun harten mogen volgen.  Het is super om op jonge leeftijd aan de slag te gaan met dromen, passies en grootse ideeën. Vol goede moed en zonder schroom dat iets niet zou lukken. Wij hebben dat veelal afgeleerd. Als het vuurtje uitgeblust is, ervaar je een innerlijke gelatenheid. Je mist de spirit om jouw wereld nieuw leven in te blazen en je voelt je futloos, ongezond en ongezellig.

Ik denk dat onze innerlijke bevlogenheid en enthousiasme weer aangewakkerd kan worden door de juiste resetbuttons te hanteren. Als je jouw vuurtje weer aan de gang krijgt, gaat je energie stromen en straal je weer. Dit heeft meteen effect op je lichaam en geest, lees: gezondheid en geluksgevoel.

Wachten tot ons sterfbed?
Het is cliché, maar waar: Waarop wil je terugblikken op je sterfbed? Wat gaf je voldoening, hoe gaf en ontving je liefde en wie was belangrijk? Wacht niet tot later. Het leven is nu! De enige die een verandering teweeg kan brengen ben je zelf. De keuze is aan jou! Samen kunnen we onderzoeken hoe jouw straal- of faalangst je leven beïnvloedt.

Zin om jouw vuurtje weer op te stoken? Neem contact op.
Ik ben in ieder geval klaar voor de start! Nu jij nog…

Lieve groet, Martine

 

Follow

Over mij

Hoi, ik ben Martine van praktijk LanserLeven en via mijn blogs, quotes en andere artikelen, inspireer ik graag tot het nadenken over jezelf, je geestelijke en lichamelijke gesteldheid en hoe jij in het leven staat in combinatie met de wereld om je heen. Leuk als je me volgt en wellicht zien we elkaar! Lieve groet!